Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
S.P.P. și M.I.R.A. au arătat bucureștenilor cum se intervine atunci când au loc acțiuni violente de stradă
Luni, 03.03.2008
antrenamente comune SPP si MIRAIntrarea în parcul Herăstrău dinspre piața Charles de Gaulle a fost împânzită luni 3 martie, de militari ai M.I.R.A. și ai S.P.P. În numai câteva secunde, bucureștenii prezenți în zonă au fost prinși, cu acordul lor, în teatrul unei posibile acțiuni violente de stradă.

Scenariul după care s-a desfășurat exercițiul tactic de pregătire a presupus o vizită oficială în parcul Herăstrău care a fost întreruptă din cauza unor demonstrații ce au degenerat în ciocniri cu forțele de ordine.

În momentul în care au apărut turbulențe, ofițerii SPP, care asigură protecția demnitarilor, au trebuit sa-i evacueze în siguranță pe oficilalii prezenți la evenimentul prevăzut în scenariu.

Concomitent, echipa de intervenție a M.I.R.A., a intervenit pentru a restabili ordinea. Au fost simulate acțiuni de negociere cu manifestanții, de dispersare a acestora, de reținere a celor care au produs pagube materiale și care au agresat forțele de ordine. Totodată militarii M.I.R.A. au fost responsabili de stingerea incendiilor și evacuarea posibililor răniți.  Misiunea lor s-a incheiat dupa ce au supravegheat zona și au asistat echipele de judiciariști care au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Exercițiul a fost apreciat de către organizatori și a avut ca scop verificarea și creșterea capacității de cooperare și reacție a forțelor implicate în asigurarea securității summitului NATO care se organizează în aprilie la București.

Luna acesta sunt programate și alte exerciții tactice în care sunt implicate toate instituțiile responsabile de securitatea și siguranța desfășurării summitului.
Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.