Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Hotărâri ale Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului NATO  București 2008
Vineri, 07.03.2008

Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO - București 2008 (CNSS) s-a întrunit joi, 6 martie a.c., pentru a analiza stadiul de pregătire al măsurilor de securitate care vor fi instituite în București, capitala României, cu prilejul organizării Summit-ului NATO. 

Cu acest prilej, au fost adoptate o serie de decizii și măsuri, astfel:

  1. În baza evaluărilor asupra riscurilor de natură teroristă, Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO – București 2008 a apreciat că, pentru moment, nu se impune modificarea nivelului curent de alertă teroristă „ALBASTRU – PRECAUT”. Evaluările pentru stabilirea nivelului de risc terorist vor continua săptămânal și, în funcție de evoluțiile mediului de securitate, vor fi prezentate propuneri Consiliului Suprem de Apărare a Țării. 
  2. În vederea limitării potențialelor riscuri la adresa securității summit-ului, va recomanda Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) Agenției Naționale de Control al Exporturilor (ANCEX) demararea demersurilor legale pentru interzicerea importului, tranzitării și transportului de armament, muniție, explozibili, substanțe toxice, materiale nucleare și radioactive în perioada 24 martie – 10 aprilie 2008. 
  3. Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO a aprobat Planul pentru simularea generală a măsurilor de securitate instituite în perioada Summit-ului NATO. Aceasta se va desfășura în după amiaza zilei de sâmbătă, 29 martie a.c., în București. O mare parte a forțelor implicate în asigurarea securității reuniunii vor intra în dispozitivele de protecție și vor desfășura exercițiul de simulare generală a măsurilor de protecție și securitate pentru Reuniunea Alianței Nord Atlantice.

Informațiile despre măsurile de protecție și securitate instituite pentru Summit-ul de la București sunt accesibile prin intermediul paginii speciale web (www.cnss-summitbucharest.eu), care conține informații publice emise de către Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO - singura autoritate abilitată să dea publicității știri în legătură cu securitatea evenimentului.

Grupul Media pentru Știri de Securitate
privind Summit NATO, București 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.