Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Conducătorii auto care vor conduce autovehiculele din coloanele oficiale se antrenează pentru Summit-ul NATO
Sâmbătă, 08.03.2008, 12:45

Conducătorii auto desemnați să conducă mașinile din componența coloanelor oficiale, desfășoară un program de pregătire special conceput, în care au fost incluse exerciții complexe, cât mai aproape de condițiile reale.

Ei au fost selecționați din rândul angajaților Ministerului Apărării, Ministerului Internelor și Reformei Administrative, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Informații Externe. Conducătorii auto selecționați au o experiență bogată, dobândită în ani de practică în zone sau condiții dificile, conform specificului misiunilor instituțiilor de aparteneță.

Exercițiile actuale pe care le parcurg sunt planificate în scopul familiarizării și antrenamentului cu autovehiculele care vor fi folosite pentru deplasarea  demnitarilor prezenți la Summit-ul NATO. În cadrul exercițiilor de pregătire, conducătorii auto exersează modalități de manevrare corectă a autovehiculului, cum să exploateze limitele fizice ale mașinii și să-și pună în valoare aptitudinile rutiere, să anticipeze și să abordeze potențialele riscuri și în mod special, evitând încă de la început situațiile periculoase.

Totodată, pregătirea șoferilor selecționați ține cont de particularitățile și compunerea coloanelor oficiale, fiind incluse exerciții de formare rapidă a coloanelor, de deplasare a acestora în diferite formații, de evacuare a demnitarilor în situații critice și felul cel mai potrivit de reacție la situațiile atipice.

Conducătorii auto au fost verificați din punct de vedere medical și psihologic, iar pe timpul desfășurării Summit-ului se vor efectua controale medicale zilnice, la intrarea în serviciu.

În vederea asigurării în bune condiții a transportului delegațiilor pe timpul reuniunii NATO, vor fi constituite 4 parcuri de autovehicule. Fiecare mașină folosită pe timpul Summit-ului va fi verificată la ieșirea în cursă din punct de vedere tehnic și antiterorist.

În scopul asigurării fluenței în trafic și a unei coordonări eficiente, circulația coloanelor pe Traseul Unic va fi dirijată dintr-un dispecerat unic de comandă.

Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO București 2008
Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.