Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Simularea generală a măsurilor de securitate pentru Summit-ul NATO și-a atins obiectivele
Duminică, 30.03.2008, 11:03

Bună colaborare și sincronizare a elementelor de securitate, și eficiență în reacție. Acestea sunt concluziile simulării generale desfășurate ieri în București. Analizele Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului NATO arată că repetiția generală de ieri și-a atins scopul. Simularea generală de ieri s-a desfășurat după scenariul cu cel mai înalt grad de dificultate și complexitate, pentru a se verifica adaptabilitatea forțelor implicate în asigurarea bunei desfășurări a Reuniunii de la București.

Exercițiul de ieri a concentrat toate tipurile de activități pe care le vor derula forțele de securitate prevăzute pentru cele 4 zile de restricții pentru Summit, în numai 9 ore, testând astfel viabilitatea sistemului instituit, în condiții de maximă solicitare.

Prezenți în Centrul de Coordonare Operativă a misiunii, șefii securității NATO au apreciat capacitatea de interoperabilitate și reacție a efectivelor implicate, precum și faptul că măsurile de securitate instituite nu sunt excesive, fiind concepute pentru a avea un impact cât mai redus asupra cetățenilor iar zonele restricționate sunt restrânse la strictul necesar.

Comandamentul Național pentru  Securitatea Summit-ului NATO mulțumește pentru înțelegere cetățenilor și contează în continuare pe sprijinul lor.

Grupul Media pentru Stiri de Securitate
Summit NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.