Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
29 MARTIE - ZI DE  REPETIȚIE GENERALĂ PENTRU SUMMIT-UL NATO DE LA BUCUREȘTI
Vineri, 28.03.2008, 18:00

Sâmbată, 29 martie a.c., începând cu ora 12:30, se va desfășura exercițiul de simulare generală a măsurilor de securitate și protecție pentru Reuniunea Alianței Nord-Atlantice organizată în perioada 2-4 aprilie 2008.

Scopul repetiției generale este acela de verificare a capacităților de reacție, coordonare și colaborare interinstituțională privind măsurile de protecție și securitate ce urmează a fi aplicate pe perioada desfășurării Reuniunii la nivel înalt.

Culoarul unic, primul dispozitiv delimitat pentru repetiție, va fi poziționat pe una dintre variantele de deplasare a demnitarilor, fiind destinat în exclusivitate circulației acestora. Angajații Primăriei București, însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere, vor finaliza în această noapte demarcarea coridorului rutier.

Peste 60 de coloane oficiale vor parcurge traseul stabilit pentru a ajunge la destinațiile prevăzute (Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Aeroportul Henri Coandă etc.) la intervale de timp foarte scurte, bine determinate.

În timpul simulării, vor fi instalate dispozitive de control și protecție în anumite spații destinate acestui eveniment. Totodată, vor fi aplicate și alte proceduri prevăzute în concepția de Securitate a Summit-ului.

Organizatorii au decis să desfășoare exercițiul de simulare sâmbătă, 29 martie, luând în calcul faptul că la sfârșit de săptămână Capitala este mai puțin aglomerată. Restricțiile vor fi instituite mâine 29 martie începând cu ora 12:30 și vor fi ridicate la ora 24:00 a aceleiași zile.

Autoritățile apelează la sprijinul și înțelegerea cetățenilor și al reprezentanților mass-media pentru buna desfășurare a Summit-ului de la București. 

Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO a planificat pentru ziua de simulare și activități cu jurnaliștii acreditați.


 Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO - București 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.