Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Ședința săptămânală a Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului NATO, București 2008
Joi, 20.03.2008, 19:15

Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO - București 2008 (CNSS) s-a întrunit joi, 20 martie 2008, pentru a evalua stadiul de pregătire al măsurilor instituite în București și județul Constanța pentru buna desfășurare a reuniunii din aprilie.

Au fost realizate evaluări ale mediului de securitate din perspectiva Summit-ului NATO care vor fi prezentate Consiliului Suprem de Apărare a Țării (C.S.A.T), ocazie cu care se va analiza și oportunitatea menținerii sau ridicării nivelului de alertă teroristă.

La întrunire s-au stabilit totodată modalități de gestionare a eventualelor manifestări publice neautorizate ce ar putea fi declanșate pe timpul Summit-ului.

Membrii Comandamentului au analizat operaționalitatea sistemului de comunicații și securitate.

Cu acest prilej, s-a analizat și aplicarea măsurilor speciale stabilite pentru Frontiera de Stat a României în scopul prevenirii și combaterii actelor ilegale care ar putea aduce atingere securității naționale și ordinii de drept.

Pentru realizarea măsurilor de siguranță și organizare a Summit-ului NATO vor fi angrenate peste 35.000 de persoane din Ministerul Apărării, M.I.R.A, S.P.P., S.R.I., S.I.E și S.T.S. Efectivele vor constitui dispozitivele de protecție și securitate a oficialilor prezenți la Summit.

Comandamentul Național pentru
Securitatea Summit-uluiNATO-2008
Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.