Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Restricții rutiere în București cu ocazia Summit-ului NATO
Marți, 18.03.2008, 15:10

În perioada 02-04 aprilie a.c., se vor introduce restricții de circulație, necesare asigurării deplasării în bune condiții a coloanelor oficiale participante la Summit-ul NATO, informează Inspectoratul General al Poliției Române. 

Se va delimita un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul Internațional Henri Coandă la Palatul Parlamentului. Separarea culoarului va fi materializată prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisă pătrunderea pe acesta.

Pe Șos. București-Ploiești, de la aeroport  până la Piața Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulație, pe ambele sensuri. Circulația autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulație, în ambele sensuri.

Pe Șos. Kiseleff între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf va fi interzisă circulația autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfășurându-se pe arterele laterale.

Va fi închisă circulația pe Șos. Kiseleff între Arcul de Triumf și Piața Victoriei și în continuare, pe Calea Victoriei până la  Podul Națiunile Unite și pe B-dul Națiunile Unite.

Va fi închisă circulația în perimetrul Palatul Parlamentului respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Șos. Panduri și B-dul Libertății, B-dul Unirii între B-dul I.C.Bratianu și Piața Constituției și pe B-dul Libertății.  

Tot acest traseu, începând de la Aeroportul Henri Coandă până la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar în următoarele puncte: Șos. București Ploiești- B-dul Aerogării, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff- Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei- B-dul Dacia, Calea Victoriei- B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei- Pod Națiunile Unite, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

În data de 2 aprilie a.c., se va interzice circulația rutieră pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Eroii Sanitari și în perimetrul Palatului Cotroceni respectiv Șos. Cotroceni, între Pod Cotroceni și Piața Leu, Str. Dr.Gheorghe Marinescu, B-dul Geniului pe sensul dinspre Șos Panduri către Piața Leu. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la P-ța Operei și la intersecția B-dul Eroilor - B-dul Eroii Sanitari.

Oprirea și parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe traseele menționate la butonul culoar unic, atât pe carosabil cât și pe trotuar, pe străzile ce acced către culoar, pe o distanta de 10-15 metri, precum și în perimetrul obiectivelor. 

La data de 29 martie a.c., va avea loc simularea realizării măsurilor din perioada Summit-ului, inclusiv prin realizarea culoarului unic.

În această zi, precum și în intervalul 02-04 aprilie, semnalizarea rutieră va fi modificată și completată cu indicatoare de orientare.

Poliția rutieră va asigura: echipajele de poliție ce vor însoți coloanele oficiale, deplasarea coloanelor oficiale pe culoarul unic constituit, fluența traficului rutier pe principalele artere din exteriorul culoarului unic, degajarea părții carosabile și a trotuarelor de autovehiculele oprite sau staționate pe traseele de deplasare și în perimetrele Palatului Parlamentului și Palatului Cotroceni, în cooperare cu Primăria Municipiului București.

Măsurile speciale ce se vor lua la data de 29 martie  precum și în intervalul 02-04 aprilie, vor afecta traficul auto și pietonal atât în perimetrele mentionate cât și în restul Capitalei.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, specialiștii Brigăzii Poliției Rutiere București recomandă:

    •    evitarea traversării Capitalei de către autovehiculele aflate în tranzit;

    •    folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public, atunci când acest lucru este posibil;

    •    respectarea atât de către conducătorii de autovehicule cât și de către pietoni a semnalelor agenților de poliție rutieră ce însoțesc coloanele oficiale și a celor de pe traseu cu prioritate față de semnalizarea rutieră și semafoare;

    •    alegerea traseelor ocolitoare să se facă după o informare temeinică prealabilă;

    •    evitarea claxonatului abuziv.           Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.