Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Prezentarea echipelor care vor asigura securitatea medicală și alimentară pentru oficialii prezenți la Summit-ul NATO din aprilie
Luni, 17.03.2008, 14:04

Securitatea medicală a demnitarilor prezenți la Summit-ul NATO din aprilie este asigurată de:

Asistența medicală se realizează prin măsuri specifice în cadrul sistemului integrat al Concepției Generale, având ca și componente protecția medicală preventivă, protecția medicală de urgență, protecția medicală curentă și protecția medicală spitalicească.

15 cabinete medicale vor sta la dispoziția delegațiilor oficiale prezente la Reuniunea Alianței Atlanticului de Nord. Acestea vor fi situate atât în locurile de desfășurarea a reuniunii cât și în cele de cazare a delegațiilor oficiale.

Asistența medicală prespitalicească este asigurată prin punctele de prim ajutor medical din locurile de desfășurare ale reuniunii și din cele de cazare. Punctele de prim ajutor medical sunt asigurate cu personal medical în regim de gardă, în ture de 12 cu 24 de ore.

Au fost mobilizate peste 60 de ambulanțe și mașini cu medic de urgență, iar dintre toate spitalele de urgență Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO va desemna 5 în vederea acordării asistenței medicale de urgență.

Totodată, în complexul măsurilor de asigurare a securității medicale sunt prevăzute autospeciale pentru descarcerare ale I.S.U.M.B., autospeciale ale Pompierilor, ambulanțe ale Detașamentului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (I.S.U.M.B.), ambulanțe ale S.M.U.R.D. și ale S.A.M.B. Pentru situații de accidente cu victime multiple (rutiere, aeriene, feroviare) sau dezastre vor fi instalate corturi medicale pentru triajul victimelor.

Autoritățile responsabile afirmă că toate măsurile medicale aplicate pe perioada Summit-ului nu vor afecta serviciile medicale către populație. Astfel, urgențele anunțate prin dispecerat vor avea prioritate în traversarea culoarului unic, echipele medicale având acces în zona de securitate pentru cazurile de urgență. Autoritățile au mai menționat și faptul că spitalele desemnate nu vor fi blocate, ele vor funcționa pentru populație în regim normal.


Grupul Media pentru Știri de Securitate 
Summit NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.