Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO (CNSS)  s-a deplasat la Constanța 
Luni, 17.03.2008, 14:19

Membrii Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului NATO - 2008 (CNSS) s-au deplasat, luni 17 martie a.c., în județul Constanța pentru a stabili dispozitivele de securitate care vor fi instituite în contextul întâlnirii bilaterale România - S.U.A.

Măsurile de securitate a spațiului aerian, maritim și fluvial, a traseelor de deplasare ale delegațiilor, pentru securitatea comunicațiilor precum și numărul militarilor dislocați pentru asigurarea perimetrului de protecție și securitate, au fost hotărâte astăzi la Constanța de către Comandamentul Național pentru Securitatea Summit-ului NATO – 2008.

Coordonatorul Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului, directorul S.P.P., generalul dr.  Lucian Pahonțu a declarat astăzi la Constanța:

”În ceea ce privește măsurile de securitate care vor fi instituite aici, mergem pe ideea realizării unui dispozitiv unitar de securitate, similar celui de la București, în care să integrăm toate forțele responsabile cu securitatea națională. Sunt implicați militari ai Ministerului Apărării, ai M.I.R.A., Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Informații Externe și ai Serviciului de Protecție și Pază .
In plus, acordăm un rol activ autorităților locale. Mizăm de asemenea și  pe mass-media ca factor de stabilitate și securitate prin informarea corectă și la timp a cetățenilor.”

Joi, 20 martie a.c. va avea loc ședința Comandamentului Național pentru Securitatea Summit-ului NATO unde vor fi emise noi hotărâri cu privire la securitatea evenimentului din aprilie.

                                           

Comandamentul Național pentru Securitatea
Summit-ului  NATO 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.