Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Cei mai importanți lideri europeni au sosit în România
Miercuri, 02.04.2008, 21:00

Delegațiile oficiale străine așteptate să sosească pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” în cursul zilei de miercuri, 2 aprilie, au aterizat în condiții bune, după care au fost conduse de către organizatori spre locurile de desfășurare a activităților conform programului fiecărei delegații.

Începând de astăzi, la București, se află și cei mai importanți lideri europeni, printre care președintele Franței, cancelarul Germaniei  și prim-miniștrii Italiei, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Spaniei. Au sosit, de asemenea, secretarul general al ONU și secretarul american al apărării. Lor li s-au alăturat delegațiile oficiale din alte 30 de state, reprezentate la nivel de președinte sau de prim-ministru.

Pentru prezența președintelui Statelor Unite ale Americii în județul Constanța au fost asigurate toate măsurile de securitate cerute de nivelul important al evenimentului. La acestea au contribuit forțe ale MAp, MIRA, SRI, SPP,  NATO și ale unor țări membre NATO, precum și reprezentanți ai Secret Service.

În condițiile impuse de restricțiile de trafic pe perioada Summit-ului, în București nu s-au înregistrat blocaje care să afecteze major circulația mijloacelor auto, cu excepția Drumului Național 1, pentru care au fost recomandate participanților la trafic o serie de rute alternative. 

Deplasarea coloanelor oficiale pe traseele din București și din județul Constanța s-a desfășurat fără să fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranța și securitatea activităților planificate.

Astăzi, 2 aprilie a.c., telefoanele  NATO GSM au fost utilizate de peste 300 de cetățeni.

De la darea în folosință a acestui contact, în urmă cu o săptămână, peste 4.000 de persoane au solicitat informații legate de restricțiile de trafic, de rutele ocolitoaren și despre transportul în comun din Capitală și din județul Constanța.

Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO - 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.