Urmează:
Home Grupul Media pentru știri de securitate Securitate națională România în teatrele de operații NATO Instituții de învățământ militar Publicații militare Contact Hartă site

Actualizat la:
TEL VERDE

Harta rutiera

Nivel de alerta terorista
Ambulanțele alocate Summit-ului NATO au intervenit astăzi în trei cazuri de urgențe medicale
Marți, 01.04.2008,  18:00
Prima intervenție de urgență a avut loc în zona Hotelului  Intercontinental din centrul Capitalei, unde un bărbat a suferit o criză de epilepsie. Bolnavul a fost stabilizat de către medicii pregătiți să intervină în anumite situații de urgență pe timpul Summit-ului, apoi a fost transportat la spital de o ambulanță civilă.

Al doilea pacient, care a acuzat probleme cardiace, a primit primul ajutor de la medicii de pe ambulanța aflată în apropierea Casei Presei Libere. Echipa de medici de urgență se afla în misiune și făcea parte din dispozitivul de asigurare a protecției demnitarilor.

În cel de-al treilea caz, un bărbat a avut nevoie de intervenția salvării după ce a căzut de la etajul doi al unei clădiri din orașul Otopeni. Medicii de pe salvarea NATO au intervenit pentru imobilizarea coloanei vertebrale, i-au administrat oxigen și l-au stabilizat până la sosirea ambulanței civile.

Ambulanța care a preluat pacientul a primit acceptul pentru a circula pe culoarul unic și a fost dirijată spre cel mai apropiat spital de urgență.Grupul Media pentru Știri de Securitate
Summit NATO - 2008

Copyright © 2008 Serviciul de Protecție și Pază. Toate drepturile rezervate.